Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

Stamceltransplantaties moeten voor iedereen worden vergoed.

  • webmaster privekliniek [info]

    Stamceltherapie dient te worden beperkt tot de ziekenhuizen en universiteiten die daarvoor een vergunning hebben. De opslag van stamcellen door commerciële bedrijven moet aan banden worden gelegd. Stamcelbanken rekenen volgens het college ?bijzonder hoge prijzen? voor het opslaan van stamcellen zonder ?wetenschappelijke basis?. De Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoekt enkele van deze bedrijven. Ook zou het, net als in België, wettelijk verboden moeten worden reclame te maken voor stamceltherapie.

  • geinformeerd

    Een nieuw onderzoek gaat in op tandem stamceltransplantatie. Normaal worden met een chemokuur de bestaande stamcellen vernietigd waarna middels een transplantatie nieuw materiaal wordt geintroduceerd. Omdat er dan wordt gewacht op hoe het lichaam reageert kan men of genezen of in retrive komen. Om die laatste situatie te voorkomen wordt onderzocht hoe het herhaaldelijk toepassen van chemotherapie tezamen met stamceltransplantatie de genezing kan bevorderen. De na de eerste fase mogelijk overgebleven verkeerde cellen kunnen dan in de tweede fase alsnog compleet worden uitgeschakeld.